این مقوله بسیار مهم و بسیار آسان و در عین حال بسیار سخت است
برای این کار شما باید سیستم ایجاد کنید و برای هر قسمت و بخش های کاری خود تعاریف ظوابط و مسول اجرای انها را داشته باشید و بهتر است که هیچ یک از وظایف اجرایی را گردنرخود نیندازید و فقط ناظر اجرای دقیق و بدون خطای ان از پرسنل خود باشید ، اگر حجم کاری شما زیاد باشد در این صورت ممکن است برای این بخش افراد بیشتری را داشته باشید .
توجه داشته باشید که برای هر کاری تصور کنید که پرسنل کارش را اشتباه انجام می دهد حالا باید این پروسه را ایجاد کنید که خطای این پرسنل چگونه و کجا باید گرفته شود و شمای خطای او را در سیستم خود باید بگیرید ، نه انکه از بیرون به شما اطلاع داده شود که خطا یی رخ داده است .
برای نمونه از اهم وظایف در سیستم QC کنترل موارد زیر و بعد تعطیل مغازه ( اصطلاحا بستن حساب ها )
1- کنترل صحت موجودی ها
بعنی ایا موجودی وجه نقد صندوق مغازه با سیستم حسابداری می خواند
موجودی های متفرقه و ابشده چطور
موجودی چک ها
موجودی سکه ها و کارهای تعدادی
2- کنترل حساب های بانکی
در مورد حساب های بانکی حساس باشید تا با ریال اخر بخواند لذا تمامی هزینه های کارت به کارت و هزینه های وصول چک و ارسال پیامک و … در سیستم خود ثبت کنید تا حساب کامپیوتر شما با موجودی بانک 1 ریال هم اختلاف نداشته باشد
3- کنترل صحت فاکتور صادر شده برای مشتری
( روش کنترل فاکتور در رسته های مختلف متفاوت است ولی برای خرده فروشی تطابق وزن مشخصات نوشته شده با واقعیت و برای بنکداران اگر کارها معولی و بدون بسته بندی خاص فقط کنترل وزن با پلاستیک و برای بسته بندی های پاکتی و مقوا دار و کارهای سنگدار و .. تهیه مکمل تجزیه سبد الزامی است .
4- برای کاربرانی که کارهای خود را لیبل دار می کنند حتما در این بخش نیز باید تطابق بین مشخصات لیبل الصاق شده به کار نیز صورت پزیرد .
اگر در کار طلا هستید اینکه
( اشتباه ها بسیار کم باشد )❌
خوب نیست و دنبال سیستمی باشیدتا
(اصلا اشتباه نداشته باشیم )✅
یادتان باشد که هر چیزی و هر تولیدی و هر فرایندی مهر کنترل کیفیت را می خواهد .
این مطالب را جدی بگیرید و بهایش را بپردازید و یادتان باشد سختی و هزینه های پیشگیری به مراتب از سختی و هزینه درمان کمتر است .